Sektör temsilcilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşundan üst düzey isimlerin yer alacağı ve konuşma yapacağı seminerle ilgili bir açıklama yapan Ekmeğin Sesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın, seminerin önemine değindi.
EKMEĞİN TARİFEYE BAĞLANMASI, FIRINCI İÇİN KABUS OLDUYalçın, İTO meclisi'nde 2019 yılında ekmeğin tarifeye bağlanmasından sonra yaşanan sürece değinerek, "Geçmiş yılları hatırlayacak olursak 2019 yılında İTO meclisi, 12. Komite'nin tüm itirazlarına rağmen fiyat serbestliğini kaldırmış, ekmeği fiyat tarifesine bağlamıştı. İşte, o gün İstanbul fırıncısı için kabus dolu günler başlamış oldu. Fırıncıya defalarca haksız denetlemeler yapıldı, cezalar kesildi; hakaret seviyesine ulaşan yakıştırmalar yapılarak, fırıncı esnafımız bir çok yakışıksız ithamlara maruz kaldı. Çok ayıp edildi!.. Halbu ki, zamanında verilmeyen, talep edilen fiyatın altında kalan tarifeler nedeniyle sayıları 4 bini bulan İstanbul'daki ekmek üreticisi mağdur edildi. Sektör temsilcileri ne kadar tarife almak için mücadele etse de, bürokrasi ağır bastı. İstenilen fiyat hiçbir zaman verilmedi!" dedi.
HER BİR FIRINCIMIZ TOPLANTIYA KATILIM SAĞLAMALIİTO meclisi'nde 11 Ekim'de gerçekleştirilecek toplantıya fırıncı esnafının mutlaka katılım sağlaması gerektiğini belirten Murat Yalçın, "Bu kadar haksızlığa uğrayan fırıncı esnafımız, üzülerek görüyoruz ki böylesi önemli bir toplantıya duyarsız kalıyor" diyerek, öneminin maalesef idrak edilemediğini dile getirdi. 20 milyon nüfusuyla dünyanın metropol şehirlerinden biri olan İstanbul'da yaklaşık 4 bine yakın ekmek üreticisinin hizmet verdiğine vurgu yapan Ekmeğin Sesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın, şöyle devam etti:
OTURDUĞUMUZ YERDEN ELEŞTİRMEKLE BİR ARPA BOYU YOL ALAMAYIZ!"Böylesine önemli bir toplantı ile alakalı meslektaşlarımla konuştuğumuzda 'Biz gelmeyeceğiz' demelerinin şoku üzerine bu açıklamayı yapıyorum. Bizim seçtiğimiz sektör temsilcilerinin İTO meclisi'nde düzenledikleri tarihi toplantıya 'ben gelemiyorum' demek, mesleğine ihanet etmek değil midir?! İstanbul'da faaliyet gösteren fırınların yüzde 70'i, İTO üyesi iken, 'o toplantıya binlerce fırıncının gelmesi gerekmez mi artık?' ile öz eleştiri yapma zamanı gelmiştir. Oturduğumuz yerden eleştirmekle bir arpa boyu yol alamayız. Yetki verdiğimiz sektör temsilcilerimizi eleştirilmesi gerektiğinde elbette eleştirebiliriz, (ki zaten defalarca eleştirdik) ama bugün o gün değil!
YAŞADIĞIMIZ HAKSIZLIKLARI DİLE GETİRMEK İÇİN ORADA OLACAĞIZ12. Komite, bizlere bir imkan sunmuş. 16 yıldır sektördeyim. İlk defa İTO meclisi'ne fırıncı davet ediliyor. Bu daveti yayın organımız Ekmeğin Sesi ve ilçe temsilcileri aracılığıyla binlerce kişiye duyurduk. Başkanı olduğum Üsküdar Fırıncılar Derneği yönetim kurulumla birlikte, ekmeğimize sahip çıkmak, yaşadığımız haksızlıkları dile getirmek için orada olacağız. İnanıyorum ki, birçok fırıncı meslektaşımız aynı bilinçle orada olacaktır. Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım. Binlerce fırıncı orada tek yürek olalım. Yaşadığımız haksızlığı yerinde haykıralım. Ya da, bu saatten sonra kimseyi eleştirmeyelim."