Ekmeğin Sesi

Ticaret Bakanlığı ekmek fiyatlarını mercek altına aldı

Gündem

Ticaret Bakanlığı, denetimler sonucu bu yılın ilk 9 ayında 147 firmaya 4 milyar 848 milyon lira idari para cezası uyguladı. Öte yandan, 81 ilde ekmek fiyatları da mercek altına alındı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık olarak adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı tesis etmekle birlikte tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başta gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yoğun denetim faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.

EKMEK FİYATLARI MERCEK ALTINA ALINDI

Ekmek fiyatları da Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alındı.

81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100 bin ile 1 milyon lira arasında idari para cezaları uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, pisaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifenin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetimler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır. 

Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 'Haksız Fiyat Artışı' olarak değerlendirilmekte ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL'den, 1.000.000 TL'ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.