Ekmeğin Sesi

"Tek çözüm devletin un fiyatlarını kontrol altına alması"

Gündem

CHP Trabzon, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve ilçe yöneticileri, Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’i ziyaret ederek esnafın sorunlarını görüştü.

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik ve yönetimini ziyaret eden İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve ilçe yöneticileri, fırıncı esnafının yaşadığı sorunları masaya yatırdı. Görüşmede, un maliyetinden kira giderlerine, kalifiye personel ihtiyacından satış zorluklarına kadar birçok konu ele alındı.

İlçe Başkanı Batmaz, mevcut ekonomik tablo karşısında fırıncıların ayakta kalmasının giderek zorlaştığını belirterek, “Fırıncıların girdi maliyetlerindeki artışlara rağmen ekmeğe yapılan zamlar esnafı rahatlatmıyor. Aynı zamanda, yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü düşen hanelerin bütçeleri de zorlanıyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın sofrasına giren ekmek miktarı azalıyor. Her iki taraf da büyük sıkıntı içinde,” dedi.

Batmaz, bu sorunun çözümü için devletin un fiyatlarını kontrol altına alması, elektrik ve doğalgazda destekleme ve sübvansiyonların devreye sokulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: karadenizdesonnokta

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.