Ekmeğin Sesi

Karar alındı: Fırınlar Pazartesi günü kapalı olacak

Gündem

Yozgat Bakkallar Odası, işletmelerden gelen yoğun istek üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Buna göre, Yozgat'ta pide fırınları Pazartesi günleri kapalı olacak.

Yoğun çalışma temposu ve eleman sorunu nedeniyle işletmelerin tatil istekleri üzerine, Yozgat Bakkallar Odası tarafından bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, pide fırınları Pazartesi günleri hizmet vermeyecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Aydemir, "Yozgat İl Ticaret Müdürü İbrahim Aktaş öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdik. Fırıncı esnafımızın yaşadığı zorlukları ele aldık. Yaptığımız değerlendirmeye, pide fırınlarının tatil gününü Pazartesi günü olarak belirledik" dedi. 

Başkan Aydemir;

"20 yıldır süregelen çalışma sıkıntıları ve eleman yetişmemesi gibi problemler nedeniyle fırıncılarımızın tatil yapma ihtiyacı bulunmaktadır. Bu karar, mesleğin ilerlemesi ve cazibesini artırmak adına alındı," dedi. Ayrıca, vatandaşların da görüşlerinin alındığını ve pazar gününün tatil için uygun olmadığına karar verildiğini ifade etti.

Yozgat merkezde hizmet veren 18 pide fırını, toplantı sonrası alınan kararla bundan böyle Pazartesi günleri kapalı olacak. Tatil kararıyla fırıncı esnafı daha verimli çalışacak ve sosyal hayatlarına zaman ayırabilecek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.