Ekmeğin Sesi

İzmir'de ekmeğe zam gelecek mi? Açıklama geldi

Gündem

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, "Ekmeğe zam mı gelecek?" konusuna açıklık getirdi: "Ekmek fiyatlarında yakın zamanda zam yok. Şu anda 200 gram ekmek 10 lira. Girdi maliyetlerinde fazla bir artış olmazsa zam düşünmüyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, önemli mesajlar verdi.

“EKMEĞE YAKIN ZAMANDA ZAM YOK”

Yakın zamanda ekmeğe zam yapılmayacağını belirten Sırtı, “Un tedarik zincirinde bir sıkıntı yaşamıyoruz, un fiyatları da aynı. Ekmek fiyatlarında ise yakın zamanda zam yok. Her şey aynı. Şuanda 200 gram ekmek 10 lira. Bu fiyat bize yetmiyor. Girdi maliyetlerinde fazla bir artış olmazsa zam düşünmüyoruz. Artış olursa maliyetlerimize göre değerlendirilecek” diye konuştu. 

“ELEMAN YETİŞMEDİĞİ İÇİN MAKİNELEŞMEYE BAŞLADIK”

Kalifiye eleman yetişmediğini söyleyen Sırtı, “Bazı fırınlarda odun ateşi yerine doğalgaz sistemi tercih edilmeye başladı. Bunun sağlık açısından hiçbir sıkıntısı yok. Eleman yetişmediği için makineleşmeye başladık. Fırıncılık mesleği şuan yerlerde. Eleman konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Yaz mevsiminde, tatil olduğunda çocuklar çıraklık yapıyorlardı. Şimdi ise insanlar çocuklarının masa başı çalışmalarını istiyor ama bu ülkenin fırıncılara çok ihtiyacı var” dedi.

“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞAN MESLEK GRUPLARINDAN BİR TANESİYİZ”

Fırıncı esnafının zor durumda olduğunu söyleyen Sırtı, “Türkiye’de en zor şartlarda çalışan meslek gruplarından bir tanesi biziz. 24 saat çalışıyoruz. Bizim de haftada 1 gün tatil hakkımız olmalı. Bunun hakkında Bakanlık ile görüştük ve dosyamızı ilettik. Nöbet şeklinde çalışabiliriz. Fırıncılar sıkıntıda ve en büyük sıkıntımız da dediğim gibi eleman” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER İLE GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPIYORUZ”

Halk Ekmek’in 5 TL'den satışa sunmasının fırıncıları etkilediğini ifade eden Sırtı, “Halk Ekmek’te ekmek fiyatı 5 lira, bizde ise 10 lira. Bu bizi etkiliyor. Yerel yönetimler ile görüşmelerimizi yapıyoruz, sonuç almayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Emine KULAK / ÖNCÜŞEHİR

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.