Ekmeğin Sesi

Esnaf Odası: Belediyenin sattığı ucuz ekmek esnafımızın canını yakıyor!

Gündem

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, 7 lira 50 kuruştan satılan ekmeğin bazı fırınlarda 3 lira 50 kuruşa kadar indirilerek satılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu’yla oldu.

Başkan Pekoğlu, Karaman’daki ekmek fırınlarından çıkıp vatandaşın sofrasına gelen ekmeğin zamlanarak 7,50 TL olmasına rağmen bazı fırınların 3,50 TL’ye kadar ekmek satışı yapıyor olmasını şu sözlerle açıkladı:

"Karaman Belediyesi Konya’dan 5 TL’ye aldığı ekmeği Karaman’da 4 TL’ye satıyor. Normal standartlardaki bir ekmeğin maliyeti ise 4 – 4,50 TL arasında değişiyor. Karaman’daki bazı fırınlar belediyeyle rekabete girmek zorunda kalıyor. Ürettiği ekmeğin fiyat yönünden tercih edilmesi için belediyenin satışa sunduğu 4 TL’nin altında bir fiyat belirliyor. Bunun maliyetini karşılayıp üstüne bir de kar elde edebilmesi için mecburen 3. sınıf un kullanmak zorunda kalıyor. Karaman Belediyesi’nin izlediği ekmek politikası hem Karaman’daki fırıncı esnafını zora sokuyor hem de 'vatandaşa hizmet' adı altında belediyeye ekonomik zarar veriyor.”

“Karaman’da 35 adet ekmek fırınımız var. Maalesef yüksek müşteri potansiyeline sahip olmayan ekmek fırını esnafımız kepenk kapatmamak, ailesinin geçimini sağlamak adına mecburen 3. sınıf un kullanmak zorunda kalıyor. Aksi halde ayakta kalması mümkün olmayacak. Karaman’daki bütün ekmek fırınları 1. sınıf un kullanarak fiyat listesini 6 – 7,5 TL arasında tutmasını biz de isterdik. Ancak geçim kaygısı güden bu arkadaşlarımıza hiçbir şey deme hakkımız yok”

“Karaman Belediyesi’nin Konya’dan getirdiği ekmeği de sorgulamak gerekiyor. Karaman’daki esnafın canı yanarken böyle bir politikanın izlenmesini doğru bulmuyoruz. Konya Fırıncılar Odası’nın 9 TL olarak belirlediği 200 gramlık normal ekmek nasıl oluyor da 5 TL’ye satılıyor. Acaba o fırının kullandığı un 1. sınıf un mu”

Kaynak: Gazete Anadolu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.