Ekmeğin Sesi

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Çırakoğlu: Keyfi bir uygulama içinde değiliz!

Gündem

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz'ın, Fırıncılar Odası tarafından 7,5 liraya yükseltilen ekmek fiyatının yasal olmadığını öne sürerek, denetim talebinde bulunmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, şu anda uygulanan 210 gram ekmeğin 7,5 TL'den satılmasında hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde bazı kuruluşların Bursa'da ekmek fiyatı ve akabinde ekmek fiyat tarifesi üzerine yapmış olduğu açıklamalarla, Bursa'nın medya ve sosyal medya gündemine konu olan haberler üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bizler, fırıncı esnafı olarak 7/24 çalışma modeli ile bayramı, seyranı, hafta sonu tatili, cenazesinin yasını dahi tutamadan, yılın 365 günü çalışan hizmet sektörüne mensup meslek grubuyuz. Sadece iki kalemde hammaddemiz olan unun çuvalının 350 TL'den 700 TL'ye, litre fiyatı 19,80 TL olan mazot fiyatının 35 TL'ye ve diğer bütün girdilerimizin %100 artmış olmasına rağmen, ekmek tüketen dar gelirli vatandaşlarımızı düşünerek kar marjı gütmeden %43 gibi bir yansıtma yapıp, 200 gram olan ekmeği 210 grama çıkarıp, 7,50 TL'den satışa sunulmuştur. 

Söz konusu olan tarifemizin Büyükşehir Belediyemizin itiraz edip itiraz komisyonun kurulduğu doğrudur. Ancak, şu an uyguladığımız 210 gram ekmeğin 7,50 TL'nin yasal olduğunu bu fiyatın Bursa fırıncısının anasının ak sütü gibi helal olduğu, terinin son damlasına kadar içinde sadece maliyet tutarlarının olduğunu paylaşmak isteriz. 

Söz konusu tarifemizi siyaset malzemesi yapmayacağımızı yeniden revize etmek şansımızın olmadığını, kesinlikle keyfi bir uygulama içinde olmadığımızı, işletmelerin ayakta kalabilmesi için uygulamanın kaçınılmaz olduğunu, kurum ve kuruluşlardan kariyer, ikbal hesapları olanların keyfi zorlamalarına uymayacağımızı, haksız ve mesnetsiz eleştirilerin hiçbirini kabul etmediğimizi, Bursa fırıncısına bedel ödetmeye kimsenin hakkının olmadığını, bedel ödenecekse de Bursa fırnıcısı adına seve seve şahsımın üstleneceğine kamuoyuna beyan ederim."

Yorumlar (1)

Ali Kaya 1 Yıl Önce

Başkan agizina sağlık insan olana bu cümle ler fazla teşekkür ler sayın çırak oğlu başkan ağzına yüreğine sağlık

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.