Ekmeğin Sesi

Bayat ekmekten yapılan yemekler farkındalık oluşturdu

Gündem

İzmir'de düzenlenen etkinlikte, bayat ekmekler kullanılarak yapılan yemekler ve tatlılar, israfın önlenmesi için farkındalık oluşturdu.

İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü vesilesiyle anlamlı bir etkinlik düzenleyerek bayat ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla bir mutfak atölyesi gerçekleştirdi. İzmir ili idari amirlerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde, israfın önlenmesi konusunda farkındalık oluşturuldu.

Bayat ekmeklerden eşsiz lezzetler

Etkinlikte, ünlü şef Olcay Kaygusuz liderliğinde bayat ekmek kullanılarak ikişer yemek ve birer tatlı hazırlandı. Katılımcılar, hazırlanan lezzetlerin tadımını yaparak israfın önüne geçme bilincini pekiştirdi.

Farkındalık çağrısı

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, etkinliğin amacının israfı önlemek olduğunu belirterek, “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için kimseyi geride bırakma” ilkesinin önemine dikkat çekti. Dünya genelinde yılda yaklaşık 1.3 milyar ton ekmeğin israf edildiğini vurgulayan Şahin, Türkiye’de her yıl ortalama 7.7 milyon ton ekmeğin çöpe gittiğini açıkladı. Bu durumun, açlıkla mücadele eden 828 milyon insanın olduğu bir dünyada daha da önem kazandığını ifade etti.

Gıda israfı ve stratejik ürünler

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda üretimi ve güvenliğinin takipçisi olduğunu belirten Şahin, “Gıda israf edilecek en son şey” dedi. Bu konudaki hassasiyetin arttırılması gerektiğini vurguladı. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç de, gıdanın günümüzde stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, “Gıdamıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Kadın idareciler ve teşekkür

Etkinlikte, Dokuz Eylüll Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney’in de bulunduğu kadın idareciler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan bayat ekmekten yemek tariflerinin yer aldığı kitapları hediye aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.